UA-78259889-1
web design software

Bull típusú kutyák
1.-rész

A fajta általános jellemzői

Szeretnénk, ha jobban megismernék az emberek ezeket a rendkívüli kutyákat, akiket a múltjuk miatt „harci" kutyáknak neveznek.
Ehhez szükséges néhány alapvető információ!

Fontos tudni, hogy a bull típusú kutyák rossz hírét a kétlábúak keltik. Azok az emberek, akik a saját pénzéhes céljaikra használják a kutyáikat a mai napig, önző módon.

Nincs nagy különbség a pénzért harcoltató szívtelen bűnözők és a fajta rossz hírét keltő lelketlen média között, hisz mind a kettő a fajtát nyerészkedésre, pénzszerzésre, és a nézettség növelésére használja.

Mindenki figyelmét felhívjuk a felelős kutya tartás szabályaira, aki emellett a fajta mellett dönt!

Aki nem tud megfelelő körülményeket biztosítani a fajtának vagy bármilyen más kutyának az alkalmatlan a tartásra! Nem, nem elég, ha van rá pénzed, hogy megvegyél egy kutyát, sajnálom. Ennél jóval többre van szükség!

A Pit bullok csodálatos állatok tele szeretettel, akik megérdemlik a lehetőséget egy jobb életre! Kiváló fizikai és szellemi tulajdonságaik teszik különlegessé őket, viszont olyan tapasztalt gazdát kívánnak, akik tisztában vannak a kutyáik képességeikkel.

A bull típusú kutyák intelligensek és könnyen képezhetőek. Sokkal jobban kötődnek a gazdájukhoz, mint más kutya fajta, éppen ezért lenne fontos, hogy minél több gazda, kihasználva mindezt, törekedjen kutyája jólneveltségére, hisz igy egy napon az előítéletekkel sem kellene szembesülniük.

A bull típusú kutyák jól tarthatók városi környezetben is, ha megfelelő testmozgást tudunk biztosítani számukra, így pozitív irányba vezethetik le felesleges energiájukat. Ezzel együtt igazi kanapé kutyák, akik kimondottan igénylik, hogy gazdájukhoz-családjukhoz közel lehessenek. Ez sokat segít a szocializációjukban is.

Egy bull játékos marad egész életében, nagy szíve és jó humora van. Úgy képes megnevettetni a gazdáját, mint senki más.

Lényeges hogy nagyon erőteljes, "szívvel lélekkel" kutyákról beszélünk! Kiemelten fontos a törődés és a rájuk fordított idő!
Sok bőrkanapé elpusztítása írható az unatkozó bullok számlájára.
De ha már a kanapé szóba került... igen, a bull szeret az ágyban aludni. Na, nem az ágy végében, hanem a gazdája mellett vagy éppen rajta. Persze imádja a kertet is, órákig tud napozni. Egy a fontos, hogy közel tudja magához a gazdáját!

Ez a fajta nem arra való, hogy kompenzálja az emberek bizonytalanságát, vagy, hogy illegális tevékenységre, harcoltatásra, szaporításra használják. Az ilyen embereknek semmilyen kutyát nem volna szabad tartaniuk.

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Bull típusú kutyák
1.-rész

A fajta általános jellemzői

Szeretnénk, ha jobban megismernék az emberek ezeket a rendkívüli kutyákat, akiket a múltjuk miatt „harci" kutyáknak neveznek.
Ehhez szükséges néhány alapvető információ!
Fontos tudni, hogy a bull típusú kutyák rossz hírét a kétlábúak keltik. Azok az emberek, akik a saját pénzéhes céljaikra használják a kutyáikat...

Bull típusú kutyák
2.-rész

A bullok és emberek

Dumbar 1999-ben ezt írta „Ma egy megfelelően tenyésztett pit bull olyan túláradóan boldog, ha találkozik a gazdájának a barátaival (vagy akár idegenekkel), hogy a tulajdonosok attól tartanak, hogy a kutya túl kedves és vidám, hogy megvédje a házát és családját, ha szükség lenne rá..."

Bull típusú kutyák
3.-rész

Bullok viszonya más kutyákkal

A kutyák közt hierarchikus rendszer működik. Bármilyen külső inger vagy izgalom kiválthatja az agressziót melyre minden kutya hajlamos, függetlenül a fajtájától és méretétől. Ekkor a gazda felelőssége, hogy elkülönítse a kutyáját a többitől. Ha erre nincs mód, akkor viszont szigorú felügyeletet gyakoroljon a kutyája...

Bull típusú kutyák
4.-rész 

Összefoglaló

A szocializáció nagyon fontos egy bull típusú ebnél, különösképpen fiatal korban.
Lehetőség szerint minél többet vidd jól nevelt, nyugodt és békés kutyák közé.
Ez azért fontos, hogy nehogy rossz viselkedési minta vésődjön a kutyádba.
Ha mégis úgy ítéled meg, hogy agresszív...

Ha tetszik, oszd meg!